Debat voor de CNV: facebookvrienden worden met je patient, mag dat?

Debat voor de CNV: facebookvrienden worden met je patient, mag dat?

Het doel van de CNV voor de bijeenkomst was om verzorgenden en verpleegkundigen zelf het woord te geven over drie dilemma’s die nu op de werkvloer spelen:

·    Voeg je patiënten toe op facebook of kun je dat beter niet doen? 
·    Neem je je privé mobiele telefoon op tijdens werktijd of is dat not done?
·    Moet je als ziekenhuis meewerken aan medische televisieprogramma’s of heeft dit te veel nadelen?


Bij de bijeenkomst waren verpleegkundigen en verzorgenden aanwezig uit verschillende werkvelden zoals de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en de ziekenhuizen. We vertaalden de dilemma’s naar drie debatstellingen en lieten zowel de voor- als tegenstanders eerst kort met elkaar brainstormen om op een laagdrempelige manier ideeën op te doen. Daarna vond het debat plaats waarbij iedere deelnemer aan de debatleider het woord kon vragen. Dit resulteerde in een open en eerlijk gesprek met soms hilarische anekdotes uit het veld.


Danielle van der Eerden organiseerde de bijeenkomst vanuit de CNV en schreef ons na afloop: “We hebben een geweldige middag gehad, waarin de aanwezigen verrijkt met een stuk kennis naar huis gingen. Het gemiddelde rapportcijfer dat de aanwezigen aan dit programmaonderdeel gaven, is een 9,0. Else deed het echt erg goed.”

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op