Zorgverzekeraars Nederland: Training overtuigingskracht - debatteren in de zorg

Zorgverzekeraars Nederland: Training overtuigingskracht - debatteren in de zorg

Jaarlijks organiseert Zorgverzekeraars Nederland de cursus “Zorg en verzekeringen” voor talentvolle beleidsmedewerkers en managers van verschillende zorgverzekeraars, zorgverlenende instellingen, overheden, brancheorganisaties en adviesorganen. Binnen het programma komen diverse modules aan bod. Het Nederlands Debat Instituut verzorgt ieder jaar een workshop ‘Debatteren over de zorg’ en een dinerdebat.

Het eerste cursusblok staat in het teken van kennismaken met elkaar en met de politiek ,waaronder een bezoek aan de Tweede Kamer. Dit geeft een mooie aanleiding om daarna zelf aan de slag te gaan met debatvaardigheden. In de workshop leren de deelnemers onder andere hoe ze kort en bondig een boodschap kunnen overbrengen. Veel beleidsmedewerkers en managers hebben de neiging erg gedetailleerd het standpunt uit te leggen waardoor de kern niet duidelijk naar voren komt.

Senior trainer Dirk van Dorsselaer heeft in samenspraak met Zorgverzekeraars Nederland een programma ontwikkeld om aan de hand van korte stukjes theorie en leuke, praktische oefeningen te werken aan overtuigingskracht. Aan bod komen onderwerpen als aansprekend presenteren en helder argumenteren. De feedback wordt niet alleen gegeven door de trainers, maar ook door de deelnemers zelf. Dit zorgt voor een goede interactie en draagt bij aan het kennismaken en leren van en met elkaar.

Jacqueline Vissers: “De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!”

 

Rubriek

Meer weten over hoe we u ook kunnen helpen?

Neem contact met ons op