• Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen
 • Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen

Mondelinge communicatie, presenteren & vergaderen

 • Overtuigend presenteren
 • Scherp argumenteren
 • Kritisch luisteren
 • Snel en doeltreffend reageren
 • Succesvol pitchen
 • Vakkundig voorzitten
 • Efficiënt vergaderen
 • Ontwikkelen van persoonlijke spreekstijl

Trainingen in mondeling communiceren, presenteren en vergaderen

Het Nederlands Debat Instituut is de nationale overtuigexpert. Sinds 1998 hebben wij meer dan 80.000 professionals geholpen met de verdere ontwikkeling van hun mondelinge communicatie en overtuigingskracht. Van accountmanagers tot CEO´s en van ministers tot raadsleden. Tijdens onze trainingen gebruiken wij een unieke methode waarbij debatteren een belangrijke rol speelt. Dit omdat het  bij het oefenen met debatteren alle elementen van overtuigingskracht tegelijkertijd ontwikkeld worden. Daarnaast geloven wij in het adagium ´spreken leert men door te spreken´.

Een training bij ons bestaat uit korte theorieblokken en heel veel oefening. Ook na een training bieden wij verschillende, veelal gratis, opties om cursisten te blijven stimuleren om te oefenen met hun spreekvaardigheid. E-mailsupport en maandelijkse gratis oefenavonden exclusief voor oud-cursisten zijn hier voorbeelden van.

 

Inschrijven voor tips
 • Vanaf € 1.365,-

  Vakkundig voorzitten

  Sluit jij wel eens je vergadering gefrustreerd af, omdat er na uren vergaderen nog steeds geen knoop is doorgehakt? Blijft de voortgang regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

 • VANAF €3.499

  Leergang leiderschapscommunicatie

  Een leidinggevende rol binnen de eigen organisatie bereiken is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Eenmaal op die plek begint de uitdaging pas echt. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan effectieve en overtuigende communicatie die jou helpt een ontspannen- maar vooral ook een succesvol leider te zijn.

 • VANAF € 1.365,-

  Bewust beïnvloeden

  Iedereen heeft het weleens; je doet een aankoop die je niet van plan was. Of je doet een belofte zonder dat je weet waarom je daarmee hebt ingestemd. Grote kans dat je te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsprincipes van Cialdini meester is. Wil jij deze tactiek leren herkennen en beheersen? Goed nieuws: beïnvloeden is een vaardigheid die iedereen kan leren.

 • VANAF € 1.365,-

  Persoonlijk profileren

  Heb je wel eens het gevoel dat je wordt overschaduwd door collega’s die harder schreeuwen? Of dat mensen je wel weten te vinden als sparringpartner maar vergeten op het moment dat er ‘credits’ uitgedeeld worden? In deze tweedaagse training werk je aan het vergroten van je zichtbaarheid en assertief communiceren. Dit doe je door je persoonlijke stijl beter te begrijpen en deze te versterken.

 • VANAF €3.499

  Leergang assertief managen

  Ontdek de Leergang assertief managen. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

 • VANAF € 1365,-

  De succesvolle dagvoorzitter

  Vind je het leuk om voor een publiek te staan, maar twijfel je af en toe nog over hoe je je publiek zinvol kunt betrekken? Of wil je meer weten over de voorbereiding, technische aspecten en werkvormen die werken? De training ‘De succesvolle dagvoorzitter’ laat alle elementen voor het succes van de professionele dagvoorzitter aan bod komen.

 • VANAF € 1.365,-

  Debatteren voor professionals

  Kom je tijdens een discussie niet altijd op de juiste reactie? Maar weet je dan een dag later precies wat je wilde zeggen? Ben je wel eens gefrustreerd dat je gelijk hebt maar je je collega’s hier niet van weet te overtuigen? Of misschien heb je vaak het gevoel dat anderen je ‘klemzetten’ tijdens een vergadering of onderhandeling. Schrijf je dan in voor de training Debatteren voor professionals.

 • VANAF € 1.365,-

  Overtuigend onderhandelen

  In twee dagen leren we je in deze cursus over de diverse onderhandelfases, effectieve onderhandeltechnieken en hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Je gaat rustig en voorbereid naar de onderhandeltafel en doet daar je voordeel mee.

 • VANAF € 1.365,-

  Overtuigend presenteren

  Zelfs de grootste sprekers voelen spanning voordat ze het podium op gaan. Toch lijkt presenteren voor hen een eitje. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Tijdens de presentatietraining 'Overtuigend presenteren’ krijg je in 10 stappen antwoord op deze vraag.

 • VANAF € 785,-

  Professioneel pitchen

  Tijdens deze pitchtraining leer je in vijf stappen jouw boodschap kort en krachtig te brengen. In één dag ontwikkel je een pitch die jouw klanten, collega’s of investeerders aanzet tot actie. Na de training ‘Professioneel pitchen’ weet jij tijdens de volgende netwerkborrel, vergadering of een overleg vol overtuiging jouw doel te bereiken.
   

 • VANAF € 1465,-

  Krachtig presenteren voor vrouwen

  Spreken in het openbaar. Doen vrouwen dat anders dan mannen? De training ’Krachtig presenteren voor vrouwen' inspireert vrouwelijke professionals. Verbeter jouw spreekvaardigheid en die van je team en vergroot uw professionele zichtbaarheid met deze training van een dag!

 • vanaf €1465,-

  De integere professional

  In de training 'De integere professional' starten we een discussie die iedereen aan het denken zet. Wat kan wel en wat kan niet door de beugel? We helpen in groepsverband deze normen en waarden scherp onder woorden te brengen. Door het bespreken van een aantal realistische situaties rondom dit thema wordt een stevige basis gelegd om elkaar makkelijker te kunnen aanspreken. Kortom, integriteit is een training waard!

 • VANAF € 1465,-

  Overtuigen door framing

  Deze eendaagse incompany training is geschikt voor professionals die willen leren met specifiek woordgebruik hun betoog kracht bij te zetten. Roep met de cursus 'Overtuigen door framing' de juiste emoties op te roepen bij jouw publiek en klanten. Met welke woorden zet je, jouw organisatie of campagne neer?

 • VANAF € 785,-

  Persoonlijke coaching

  Wil je jouw mondelinge vaardigheden verdiepen of je voorbereiden op een specifieke presentatie? Schaven aan persoonlijke valkuilen, of juist veel oefenen in spreken, presenteren of voorzitten? In een één-op-één sessie van een dagdeel met een van onze overtuigexperts vergroten wij jouw overtuigingskracht.

 • Gratis

  Gratis oefenavond: Overtuigend spreken

  Om onze oud-cursisten de gelegenheid te geven om aan de slag te gaan met hun spreekvaardigheid, organiseren wij maandelijks gratis oefenavonden in onze kantoorvilla in Hilversum. Onder leiding van één van onze trainers ga je met elkaar in debat en oefen je met presentaties en pitches

 • vanaf € 1465,-

  Efficiënt vergaderen

  Vergadert jullie team veel zonder dat er echt knopen worden doorgehakt? Zijn jullie veel van je kostbare tijd kwijt aan lange discussies die niet leiden tot besluiten? Voeren vaak dezelfde mensen de boventoon? En komen anderen niet aan bod? Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is deze incompany Efficiënt vergaderen-training iets voor jullie als team.

 • vanaf € 1465,-

  Meer invloed met de OR

  In de training 'Meer invloed met de OR' gaan jullie aan de slag met individuele leerdoelen, maar wordt nooit uit het oog verloren dat jullie als een team functioneren. Je leert als team argumenteren, kort en krachtig een punt maken, effectief vergaderen en hoe jullie tot betere besluitvorming kunnen komen.

 • vanaf € 845,-

  Gemeenteraadstrainingen

  Wilt u uw gemeenteraad laten begeleiden bij goede debatten en doeltreffende vergaderingen? Of bent u op zoek naar vaardighedentrainingen die uw raadsleden en voorzitters helpen om hun taken zo goed mogelijk te vervullen? Wij bieden een gehele leerlijn met trainingsmogelijkheden vanaf één dagdeel.

 • VANAF €1465,-

  (Social) mediatraining

  Ervaar tijdens deze eendaagse training de vele aspecten van het hedendaagse medialandschap: interviewtechnieken, presenteren voor radio en televisie én het beheersen van social media in deze krachtige workshops mét én vóór professionals.

 • Trainers

  ‘Practice what you preach’. Onze trainers hebben hun kennis niet alleen uit de boeken maar brengen het dagelijks zelf in de praktijk. Ze hebben succesvol deelgenomen aan debat- of pleitwedstrijden en bij het debatinstituut alle denkbare beroepsgroepen getraind. Daarom kunnen ze putten uit eindeloos veel praktijkvoorbeelden uit het bedrijfsleven en de politiek. Kortom: bevlogen trainers met liefde voor hun vak.