Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Debatteren voor professionals

Debatteren voor professionals

Leer in twee dagen mondeling overtuigen

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en ook krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Snel en effectief reageren
 • Je publiek inspireren
 • Drogredenen herkennen en weerleggen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.365,-

Debatteren voor professionals

Leer in twee dagen mondeling overtuigen

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en ook krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Snel en effectief reageren
 • Je publiek inspireren
 • Drogredenen herkennen en weerleggen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.365,-

Wat houdt een training Debatteren voor professionals in?

Kom je tijdens een discussie niet altijd op de juiste reactie? Maar weet je dan een dag later precies wat je wilde zeggen? Ben je wel eens gefrustreerd dat je gelijk hebt maar je je collega’s hier niet van weet te overtuigen? Of misschien heb je vaak het gevoel dat anderen je ‘klemzetten’ tijdens een vergadering of onderhandeling. Schrijf je dan in voor de training Debatteren voor professionals. Zo leer jij als moderne professional nog beter overtuigend communiceren.

In deze debattraining leer je in twee dagen vol zelfvertrouwen overtuigen. Spanning omzetten in ontspanning, zodat je straalt tijdens een presentatie. Je leert om drogredenen te herkennen en te weerleggen. En hoe je met jouw argumenten iemand voor je wint in een gesprek.


 • Leerzaam, resultaatgericht en interactief

  Ik vond de training leerzaam en erg resultaatgericht. Met name de interactieve opzet daagt je voortdurend uit om scherp te blijven en theorie in praktijk te brengen!

  M. Poulssen, Provincie Limburg
 • Methode sluit aan op leerbehoefte

  Naast een duidelijke structuur was er ruimte voor eigen input. Waar behoefte was aan aanvullende oefening werd deze ook geboden. Deze methode van leren maakt dat de training aansloot bij de leerbehoefte van de deelnemers. Daarnaast luisterden de trainers goed naar de vraag van de groep.

  M. Storm van Leeuwen, Leeuwenstorm trainingen
 • Debatteren is leerzaam, leuk en uitdagend

  Debatteren is meer dan een techniek om te overtuigen in je werk, debatteren is een leuk en uitdagend spel. Uitermate geschikt om in korte tijd te leren. Soms was het confronterend door de reflectie van groepsgenoten. Maar dat maakt je beter. De trainer ziet precies wat je sterke en zwakke punten zijn en reikt technieken aan om jezelf te verbeteren. De training is leerzaam maar vooral ook erg leuk.

  D. Plaziër, Tappan Communicatie
 • Oefening baart kunst

  Een goede voorbereiding is het halve werk! Wellicht de training nog 1 dag langer maken. De materie leent zich goed voor 'oefening baart kunst'.

  M. Spaltman, Telegraaf Media Groep
 • Breed inzetbare technieken

  De technieken die je leert tijdens deze cursus debatteren gebruik je veel vaker dan je denkt, alleen dan heet het vergaderen, van gedachten wisselen, lobbyen of overtuigen.

  M. Schulte, manager e-development & training KLM
 • Toepasbaar in elke business

  Dit soort trainingen zijn van toepassing in bijna elke business area.

  Greisy Valera, GV Motion
 • Overtuigende trainers leren je doeltreffend communiceren

  Tijdens de training, die geleid werd door overtuigende sprekers met een positief effect op de deelnemers, heb ik veel handvatten gekregen om doeltreffender te communiceren: spreken met passie, het gebruik van de drieslag als stijlfiguur en het herkennen van drogredenen.

  Dhr. Van Vliet, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Een eye-opener met veel levendige voorbeelden

  Een eye-opener: de EURIB training 'Debatteren voor professionals' met Arthur Noordhuis. De interactieve dag vloog om. Noordhuis boeide, legde accenten en liet zien en ervaren hoe het beter kan. Als insider gaf hij veel levendige voorbeelden en kaderde die met elementaire methoden en technieken.

  Wim Broekman
 • Spot-on en leerzaam!

  Arthur was gedurende de hele dag open, kon geweldig luisteren en zeer scherp reageren op wat er gebeurde. Zijn feedback was spot-on en leerzaam. Ik kreeg al snel door dat het begrip winnen, binnen de context van debatteren hele goede kwaliteiten in zich heeft. Het goed kunnen debatteren is in alle functies en hoedanigheden van belang, of je nu CEO bent van een bedrijf of gewoon moet onderhandelen met je puberende dochter.

  Brigitte Schriks
 • Deskundig, enthousiast, secuur en stimulerend

  De trainer Arthur is een zeer aimabele, deskundige en gedreven man. Hij leeft zijn vak en straalt dit uit. Enthousiast en secuur, de puntjes op de i. Mede hierdoor was de sfeer in de groep open en zeer stimulerend. Naast een duidelijke structuur was er ruimte voor eigen input. Waar behoefte was aan aanvullende oefening werd deze ook geboden.

  Anne Judith Storm van Leeuwen, Leeuwenstorm Training en Coaching
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Toegespitst op onze branche

  De trainer spitste het geleerde toe op de branche. Hij gaf goede voorbeelden en had zich verdiept.

  Eveline Robbe – Bibliotheek Velsen
 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Je leert hier echt wat!

  Je leert hier echt wat: presentatie, houding, opbouw! Goed en praktisch, bravo!

  Hans Delissen, Performa Uitgeverij BV

Programma

Deze debattraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed, of waar is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag werk je samen met de trainer aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten. En bouw je verder aan je overtuigvaardigheden.

Dit zijn de 8 stappen die van jou een overtuigende debater maken:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Wie wil ik eigenlijk overtuigen?
Oefening: Focus op de beslisser

Stap 2: Spreken met autoriteit: Versterk je non-verbale presentatie
Oefening: Gebruik je stem en de stilte

Stap 3: De beste voorbereiding op een discussie of debat
Oefening: Bouwstenen voor een helder en aantrekkelijk betoog

Stap 4: De kracht van stijlfiguren
Oefening: Pakkend spreken en snel reageren in debatten

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Slim en behendig argumenteren
Oefening: Standaardgeschilpunten model

Stap 6: Discussietrucs tackelen
Oefening: Drogredenen tactisch weerleggen - Doorsta het drogredenenvragenvuur

Stap 7: Zelfreflectie na het videodebat
Oefening: Het videodebat - Leer van jezelf en anderen en ontvang persoonlijke tips

Stap 8: De finale
Finale debatoefening: Gebruik alle geleerde technieken en overtuig de beslisser

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor professionals die in hun werk afhankelijk zijn van effectieve mondelinge communicatie. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Tweedaagse training:    € 1.365,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.993,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 2.150,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.365,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Deze tweedaagse training wordt maandelijks aangeboden.

 • 6 juni + 27 juni 2019
 • 1 juli + 2 september 2019 (VOL)
 • 4 september + 25 september 2019
 • 10 oktober + 31 oktober 2019
 • 4 november + 25 november 2019
 • 3 december + 17 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen.

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Roderik van Grieken
 • Nick Schoemaker
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma
 • Marie Maessen

 • Impressie