Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Leergang leiderschapscommunicatie

Leergang leiderschapscommunicatie

 • Mensen in beweging brengen
 • Overtuigend spreken
 • Doeltreffend reageren
 • Sterk argumenteren
 • Effectief vergaderingen voorzitten
 • Zelfverzekerd onderhandelen
 • Vergroten leiderschapskwaliteiten
Prijs: VANAF €3.499

Leergang leiderschapscommunicatie

 • Mensen in beweging brengen
 • Overtuigend spreken
 • Doeltreffend reageren
 • Sterk argumenteren
 • Effectief vergaderingen voorzitten
 • Zelfverzekerd onderhandelen
 • Vergroten leiderschapskwaliteiten
Prijs: VANAF €3.499

Wat houdt de leergang Leiderschapscommunicatie in

Een leidinggevende rol binnen de eigen organisatie bereiken is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Eenmaal op die plek begint de uitdaging pas echt. Het omgaan met veel verschillende persoonlijkheden, mondige en ook kritische medewerkers en partners zijn aan de orde van de dag. Bovendien worden er verschillende rollen van je verwacht. Bij vergaderingen, onderhandelingen, presentaties en één-op-één gesprekken moet je altijd scherp zijn. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan effectieve en overtuigende communicatie die jou helpt een   ontspannen- maar vooral ook een succesvol leider te zijn.

Deze leergang bestaat uit een combinatie van trainingen die focussen op de diverse rollen van de moderne leider. Je leert overtuigend te spreken en als krachtige voorzitter en onderhandelaar op te treden. Stapsgewijs ga je aan de slag met situaties die voorkomen in jouw dagelijkse praktijk. Je ontwikkelt je eigen stijl van overtuigingskracht waardoor je nóg zelfverzekerder in jouw rol staat. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel om de puntjes op de i te zetten.

Deze training wordt georganiseerd in unieke samenwerking met het Financieele Dagblad.


 • Balans tussen proces en sfeer

  De training aan onze commissievoorzitters werd met gedegen kennis en ervaring gegeven. In moeilijke situaties wijzend op het mandaat en de orde, maar toch de sfeer erin houdend. In de praktijk merk ik dat ik de vergaderingen gemakkelijker 'aan' kan en rustiger voorzit. Dit vertaalt zich direct in een effectievere vergadering. De raads- en commissieleden waarderen het!

  W. van Hilten, commissievoorzitter gemeente Hoorn
 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Belangrijke denkvaardigheid voor leiders

  Framing is de belangrijkste denkvaardigheid voor leiders. Deze essentiële vaardigheid leer je bewuster te ontwikkelen en hanteren in deze training.

  drs. Edo Koppelaar, management- en organisatieadviseur, Ministerie van Financiën
 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • De hele training komen de leerdoelen terug

  Arthur speelt heel goed in op de leerdoelen en komt daar de hele dag op terug. 

  Wes Heemskerk, TOPdesk
 • Effectieve voorbereiding naar juiste sfeer en inhoud

  De voorbereiding met Nick en Natalya voor het HBO Discours was goed en effectief. Al met al een levendig debat en heel tevreden over de sfeer en de inhoud die in korte tijd werd neergezet.

  Eva Kloosterman, Vereniging Hogescholen
 • Een eye-opener met veel levendige voorbeelden

  Een eye-opener: de EURIB training 'Debatteren voor professionals' met Arthur Noordhuis. De interactieve dag vloog om. Noordhuis boeide, legde accenten en liet zien en ervaren hoe het beter kan. Als insider gaf hij veel levendige voorbeelden en kaderde die met elementaire methoden en technieken.

  Wim Broekman
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Direct bruikbaar en hoge kwaliteit

  Goede tips, direct bruikbaar, met humor en van hoge kwaliteit. De dag vloog voorbij!

  Lauren Haenen, DMO
 • Deskundig, enthousiast, secuur en stimulerend

  De trainer Arthur is een zeer aimabele, deskundige en gedreven man. Hij leeft zijn vak en straalt dit uit. Enthousiast en secuur, de puntjes op de i. Mede hierdoor was de sfeer in de groep open en zeer stimulerend. Naast een duidelijke structuur was er ruimte voor eigen input. Waar behoefte was aan aanvullende oefening werd deze ook geboden.

  Anne Judith Storm van Leeuwen, Leeuwenstorm Training en Coaching
 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Je leert hier echt wat!

  Je leert hier echt wat: presentatie, houding, opbouw! Goed en praktisch, bravo!

  Hans Delissen, Performa Uitgeverij BV
 • Je ontwikkelt in korte tijd veel vaardigheden

  Meteen vanaf de start van het programma gaat de vaart erin, er wordt een actieve houding van de cursisten verwacht. Je leert jezelf in korte tijd veel vaardigheden aan.

  Mw. Schippers, trainingsactrice

Programma

De leergang bestaat uit drie tweedaagse trainingen en een afsluitende persoonlijke coachingsessie. Je kunt de trainingen volgen op basis van je eigen agenda maar wij adviseren de volgende volgorde:

Debatteren voor professionals

De eerste stap is het ontdekken van de geheimen van overtuigingskracht. Door te debatteren oefen je met kort en bondig formuleren, kritisch luisteren en scherp reageren. Als leider pas je deze vaardigheden toe in allerlei verschillende scenario’s waarbij je overtuigend moet spreken.

Vakkundig voorzitten

De voorzitter heeft veel invloed op de vergadering. Een goed geleide vergadering is energiek, efficiënt en zorgt voor heldere besluitvorming. In deze training leer je alles over jouw belangrijke rol in het proces. Weet je als geen ander hoe je een goede sfeer moet bewaken en wanneer je in moet grijpen.

Overtuigend onderhandelen

Veel mensen zien op tegen onderhandelen. Ze willen het beste eruit halen, maar ook de relatie goed houden. De training behandelt daarom alle aspecten van het onderhandelen, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt.

Persoonlijke coaching

De beste manier om zelfverzekerder en meer ontspannen voor je publiek te staan is aan de slag te gaan met je ontwikkelpunten. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen.

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is bedoeld voor moderne leiders die in hun rol mede afhankelijk zijn van effectieve en overtuigende communicatie. Zij hebben hun sporen al verdiend maar zijn altijd op zoek naar een beter gesprek. Ze zijn gedreven om nog doeltreffender op te treden, maar op een ontspannen manier.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.

Extra onderdelen

Bestseller ‘Debatteren om te winnen’
Tijdens de leergang ontvang je onze managementboek.nl bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Onze overtuigexperts laten hierin aan de hand van diverse methoden, overtuigtips, analyses en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en overtuigender kunt presenteren. Meer informatie


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Leergang Leiderschapscommunicatie: € 3.499,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

 • Leergang Leiderschapscommunicatie + extra coaching: € 4.127,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Leergang Leiderschapscommunicatie

Prijs: VANAF €3.499

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

Debatteren voor Professionals

 • 1 juli + 2 september 2019 (VOL)
 • 4 september + 25 september 2019
 • 10 oktober + 31 oktober 2019
 • 4 november + 25 november 2019
 • 3 december + 17 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen

Vakkundig Voorzitten

 • 03 september 2019 + 17 september 2019 (VOL)
 • 23 september 2019 + 07 oktober 2019 (dag 2 VOL)
 • 30 oktober 2019 + 13 november 2019
 • 14 november 2019 + 28 november 2019
 • 02 december 2019 + 16 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen

Overtuigend Onderhandelen

 • 12 juni + 3 juli (VOL: je komt op de reservelijst)
 • 10 september + 1 oktober (Dag 2 VOL)
 • 5 november + 26 november

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen

Persoonlijke Coaching

De datum zal in overleg met een van onze projectmanagers worden afgestemd.

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een extra persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog verder aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang assertieve communicatie

Ontdek de Leergang assertieve communicatie. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Donatello Piras
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma
 • Frouke Kramer
 • Marie Maessen

 • Impressie

  Ontdek de sfeer van een training bij het Nederlands Debat Instituut

  3 manieren om meer leiderschap te tonen