Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Overtuigend onderhandelen

Overtuigend onderhandelen

 • Leer onderhandelen met overtuiging
 • Herken en pareer vuile onderhandeltrucs
 • Doeltreffend onderhandelingen sturen
 • Snel en effectief reageren op onverwachte wendingen
 • Sterke argumentatie in jouw voordeel gebruiken
 • Ontwikkel je eigen onderhandelstijl
Prijs: VANAF € 1.365,-

Overtuigend onderhandelen

 • Leer onderhandelen met overtuiging
 • Herken en pareer vuile onderhandeltrucs
 • Doeltreffend onderhandelingen sturen
 • Snel en effectief reageren op onverwachte wendingen
 • Sterke argumentatie in jouw voordeel gebruiken
 • Ontwikkel je eigen onderhandelstijl
Prijs: VANAF € 1.365,-

Wat houdt deze tweedaagse cursus onderhandelen in

Loop je weleens ontevreden weg bij een onderhandeling? Ben je er niet zeker van wat er nou precies gebeurde, behalve dat het niet was wat je verwachtte? Lukt het niet altijd om al je argumenten naar voren te brengen, omdat je wordt overvallen door de tegenpartij? Grote kans dat je dan weleens geld hebt laten liggen. Of dat je een toezegging hebt gedaan waar je achteraf spijt van had. Onderhandelen is een vaardigheid die je kunt oefenen.  Als je alle tools in handen hebt, heb je nooit meer het gevoel dat je ergens in bent getrapt.

In twee dagen leren we je in deze cursus over de diverse onderhandelfases, effectieve onderhandeltechnieken en hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Je gaat rustig en voorbereid naar de onderhandeltafel en doet daar je voordeel mee.


 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • De hele training komen de leerdoelen terug

  Arthur speelt heel goed in op de leerdoelen en komt daar de hele dag op terug. 

  Wes Heemskerk, TOPdesk
 • Direct bruikbaar en hoge kwaliteit

  Goede tips, direct bruikbaar, met humor en van hoge kwaliteit. De dag vloog voorbij!

  Lauren Haenen, DMO

Programma

Deze onderhandeltraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed? Of waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook vragen we je om een actuele onderhandelingscasus mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak herken jij elke onderhandeltactiek en kun je je voorbereiden om zo de beste uitkomst te bereiken.

Dit zijn de stappen die van jou een goede onderhandelaar maken:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht tijdens onderhandelingen
Opwarm-oefening: Verdeel de erfenis

De 7 onderhandelfasen
Oefening: do’s en don’ts bij de onderhandeling

Effectieve onderhandelmethodes
Oefening: de Harvard-methode en het model van Mastenbroek

Constructief discussiëren
Oefening: De juiste argumenten en tegenargumenten op het juiste moment

Dag 2

Onderhandeltrucs ontmaskeren en pareren
Oefening: herken de list en buig hem om

Drogredenen weerleggen tijdens de onderhandeling
Oefening: Herken de drogreden en weerleg hem

Je persoonlijke onderhandelstijl ontwikkelen
Oefening: Houd de controle met je eigen stijl

Omgaan met verschillende onderhandelaars
Oefening: Herken de stijl van de tegenpartij en weet wat zij belangrijk vinden

Tot slot: alles toepassen in verschillende onderhandelcases

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk regelmatig moeten overtuigen bij een onderhandeling of juist een compromis moeten vinden. Deze training gaat uit van onderhandelen in de breedste zin en is in eindeloos veel situaties inzetbaar.
Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Tweedaagse training:    € 1.365,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.993,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 2.150,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Overtuigend Onderhandelen

Prijs: VANAF € 1.365,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

 • 10 september + 1 oktober (Dag 2 VOL)
 • 9 oktober + 6 november
 • 5 november + 26 november (VOL)

 

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Frouke Kramer
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Donatello Piras
 • Jesper Rijpma