Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Overtuigend presenteren

Overtuigend presenteren

Leer in twee dagen overtuigend presenteren:

 • Bewust worden van houding & stem
 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Impact van woordkeuze
 • Gebruik emoties en associaties
 • Pitchen en betogen
Prijs: VANAF € 1.365,-

Overtuigend presenteren

Leer in twee dagen overtuigend presenteren:

 • Bewust worden van houding & stem
 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Impact van woordkeuze
 • Gebruik emoties en associaties
 • Pitchen en betogen
Prijs: VANAF € 1.365,-

Wat houdt deze presentatietraining in

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen, maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor het publiek. Je boodschap maakt veel meer impact wanneer je er echt in gelooft en deze ontspannen en overtuigend presenteert. Je bent zeker niet de enige die hiermee worstelt. Zelfs de grootste sprekers voelen spanning voordat ze het podium op gaan. Toch lijkt presenteren voor hen een eitje. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Tijdens de presentatietraining 'Overtuigend presenteren’ krijg je in 10 stappen antwoord op deze vraag.

In deze training leer je structuren die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek en zo een beeld neerzet om je boodschap te versterken.


 • Direct bruikbaar en hoge kwaliteit

  Goede tips, direct bruikbaar, met humor en van hoge kwaliteit. De dag vloog voorbij!

  Lauren Haenen, DMO
 • Presenteren kun je leren

  Overtuigend presenteren kun je leren!

  Maikel Mahangi, ABN Amro BV
 • De toon en manier van presenteren maken overtuigend

  Ik was altijd erg bezig met het goed benoemen van argumenten, maar weet nu dat toon en manier van presenteren ook erg belangrijk zijn om te overtuigen.

  Anoniem
 • Stijlfiguren

  De stijlfiguren vond ik erg interessant en zal ik zeker vaker gaan gebruiken.

  Anoniem
 • Waardevol voor de praktijk

  Een zeer waardevolle les die in de dagelijkse business uitstekend van pas komt.

  Dhr. Schouten, Flevum Forum Network
 • Je ontwikkelt in korte tijd veel vaardigheden

  Meteen vanaf de start van het programma gaat de vaart erin, er wordt een actieve houding van de cursisten verwacht. Je leert jezelf in korte tijd veel vaardigheden aan.

  Mw. Schippers, trainingsactrice
 • Overtuigende trainers leren je doeltreffend communiceren

  Tijdens de training, die geleid werd door overtuigende sprekers met een positief effect op de deelnemers, heb ik veel handvatten gekregen om doeltreffender te communiceren: spreken met passie, het gebruik van de drieslag als stijlfiguur en het herkennen van drogredenen.

  Dhr. Van Vliet, Ministerie van Infrastructuur en Milieu
 • Je leert je eigen stijl ontwikkelen

  Door de oefeningen leer je een eigen stijl te ontwikkelen en in te zetten – ook als je nauwelijks tijd hebt om voor te bereiden. Door de videoanalyse krijg je op een prettige maar confronterende manier inzichtelijk wat goed is of wat beter kan.

  Mw. Reuchlin, zelfstandig communicatiedeskundige
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Meerwaarde!

  Een meerwaarde op het gebied van overtuigingskracht.

  Bart van Straten, General Manager bij Van Straten Medical

Programma

Deze training bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed of waar is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag werk je samen met de trainer aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten. En bouw je verder aan je overtuigvaardigheden.

In 10 stappen zelfverzekerd presenteren:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De one minute pitch

Stap 1: Non-verbale communicatie
Oefening: Be the argument

Stap 2: De structuur van een topspeech
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 3: De knallende opening
Oefening: De krachtige aandachtstrekker

Stap 4: Overtuigen met het hart
Oefening: Speechen met stijlfiguren

Stap 5: Overtuigen met het hoofd
Oefening: SEXI-argumenteren

Stap 6: Inspireer en motiveer het publiek
Oefening: De perfecte presentatie

Dag 2

Introductie: De onzichtbare kracht van woorden

Stap 7: Herken framing in het dagelijkse leven
Oefening: Woordgebruik herkennen in bedrijfsleven en politiek

Stap 8: Zo kiest u de juiste woorden om uw doelgroep te overtuigen
Oefening: Verbeter uw boodschap de juiste woorden

Stap 9: Framing & Reframing
Oefening: Verbale aikido - tackle andermans woorden

Stap 10: The frame game
Oefening: Test uw overtuigingskracht

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor professionals die in hun werk regelmatig moeten presenteren. Dit kunnen productpresentaties zijn maar ook netwerkmomenten of verkoopgesprekken. Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Tweedaagse training:    € 1.365,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.993,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 2.150,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.365,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

 • 5 september + 26 september 2019
 • 20 november + 11 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen.

Locatie

De presentatietraining “Overtuigend presenteren” wordt gegeven op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum.

We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang assertieve communicatie

Wil je niet alleen leren om beter te presenteren, maar ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de Leergang assertieve communicatie. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma

 • Impressie