Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Professioneel pitchen

Professioneel pitchen

 • Kort en krachtig een punt maken
 • De één-minuut structuur leren gebruiken
 • De beslisser aanzetten tot handelen
 • Je publiek enthousiasmeren
 • Een goede eerste indruk maken
 • Je spreekt ontspannen en overtuigend
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 785,-

Professioneel pitchen

 • Kort en krachtig een punt maken
 • De één-minuut structuur leren gebruiken
 • De beslisser aanzetten tot handelen
 • Je publiek enthousiasmeren
 • Een goede eerste indruk maken
 • Je spreekt ontspannen en overtuigend
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 785,-

Wat houdt deze pitchtraining in

Merk je weleens dat de aandacht van je publiek afdwaalt terwijl jij je punt probeert te maken? Komt het weleens voor dat je in een vergadering jouw boodschap niet op tafel krijgt? Weet je zeker dat jouw idee aandacht verdient maar lukt het je niet de beslissers te overtuigen? Een goed idee aantrekkelijk presenteren is (bijna) net zo belangrijk als de inhoud.

Tijdens deze pitchtraining leer je in vijf stappen jouw boodschap kort en krachtig te brengen. In één dag ontwikkel je een pitch die jouw klanten, collega’s of investeerders aanzet tot actie. Na de training ‘Professioneel pitchen’ weet jij tijdens de volgende netwerkborrel, vergadering of een overleg vol overtuiging jouw doel te bereiken.


 • Waardevol voor de praktijk

  Een zeer waardevolle les die in de dagelijkse business uitstekend van pas komt.

  Dhr. Schouten, Flevum Forum Network
 • Groot leereffect door kleine groep

  Het was een prettige, krachtige en efficiënte training. Doordat met kleine groepen gewerkt wordt is het leereffect groot.

  Anonoiem
 • Zelfreflectie en structuur

  Ik heb veel aan de training gehad: zelfreflectie en het toepassen van structuur met het kop-romp-staart model. Ook is de training doorspekt met goede voorbeelden.

  Anoniem
 • Je ontwikkelt in korte tijd veel vaardigheden

  Meteen vanaf de start van het programma gaat de vaart erin, er wordt een actieve houding van de cursisten verwacht. Je leert jezelf in korte tijd veel vaardigheden aan.

  Mw. Schippers, trainingsactrice
 • Veel praktijkervaring

  Walter Freeman is een hele goede trainer met veel praktijkervaring. Ik heb ontzetend veel van hem opgestoken.

  Johan Bertens - eigenaar Cest Beheer BV
 • Ik sta veel lekkerder voor de groep

  De investering in de training rendeert erg goed, ik merk dat ik veel lekkerder voor de groep sta en ontving leuke reacties op gehouden pitches na de training. Binnenkort komt een collega dezelfde training volgen.

  Jan te Voert, Sligro
 • Meerwaarde!

  Een meerwaarde op het gebied van overtuigingskracht.

  Bart van Straten, General Manager bij Van Straten Medical
 • Anna heeft zich grondig voorbereid en nauwkeurig naar mijn wensen geluisterd

  “Anna heeft zich heel grondig voorbereid op de bijeenkomst, heel nauw geluisterd naar mijn wensen en op de dag zelf het evenement heel efficiënt begeleid. Haar inzet heeft zeker bijgedragen aan een productieve en positieve sfeer, voor het publiek evenals voor de sprekers. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!”

  Cecilia Thorfinn - Hoofd Persvoorlichting, Vertegenwoordiging van de Europese Commissie 

Programma

Deze pitchtraining bestaat uit één dag. Je komt binnen met een idee en transformeert dit in vijf stappen tot de perfecte pitch. Je gaat intensief aan de slag met onze overtuigexpert, die in de schoenen gaat staan van de beslisser. Aan het einde van de dag kun je met jouw korte en krachtige verhaal ontspannen overtuigen.

Dit zijn de 5 stappen die leiden tot de perfecte pitch:

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De één-minuut pitch

Stap 1: Structuur - Het geraamte van de pitch
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 2: Stijlfiguren & Framing - Meer zeggen met minder woorden
Oefening: De aantrekkelijke pitch

Stap 3: SEXI argumenteren - Waarom je de beste oplossing hebt
Oefening: Wat is het probleem?

Stap 4: Overtuig de beslissers
Oefening: What's in it for them?

Stap 5: Aanzetten tot actie - in the pocket!
Oefening: De perfecte pitch

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor professionals die kort en krachtig willen overtuigen. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers. Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Eendaagse training:    € 785,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.256,-,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 1.416,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Meer informatie

Prijs: VANAF € 785,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

 • 23 januari 2019
 • 21 maart 2019
 • 20 juni 2019
 • 18 september 2019
 • 6 november 2019

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Dirk van Dorsselaer
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma
 • Marie Maessen

 • Impressie