Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Bewust beïnvloeden

Bewust beïnvloeden

Leer in twee dagen beïnvloeden in jouw voordeel

 • Herken beïnvloedtrucs
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Positief beïnvloeden
 • De 7 principes van Cialdini
 • Oefen met praktijksituaties
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.365,-

Bewust beïnvloeden

Leer in twee dagen beïnvloeden in jouw voordeel

 • Herken beïnvloedtrucs
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Positief beïnvloeden
 • De 7 principes van Cialdini
 • Oefen met praktijksituaties
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden
Prijs: VANAF € 1.365,-

Wat houdt de training in

Iedereen heeft het weleens; je hebt werk van een collega overgenomen zonder dat je weet waarom je daarmee hebt ingestemd. Of je krijgt jouw idee weer niet door de vergadering heen, terwijl je collega bijna moeiteloos zijn plannen laat doorvoeren. Grote kans dat je te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsprincipes van Cialdini meester is. Wil jij deze tactiek leren herkennen en beheersen? Je klant of relatie op een positieve manier beïnvloeden en ze in de goede richting sturen? Goed nieuws: beïnvloeden is een vaardigheid die iedereen kan leren.

Deze training gaat uit van de zeven principes van beïnvloeding ontwikkeld door Robert Cialdini, dé expert op het gebied van beïnvloeden. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Samen met onze ideeën over overtuigingskracht geven we je stap voor stap handvaten om de beïnvloedingstechnieken in jouw voordeel te gebruiken.


 • Bevlogen trainer

  Goede koppeling theorie aan de praktijk met een bevlogen trainer.

  Tjeerd van der Meulen, adviseur StaB
 • Breed inzetbare technieken

  De technieken die je leert tijdens deze cursus debatteren gebruik je veel vaker dan je denkt, alleen dan heet het vergaderen, van gedachten wisselen, lobbyen of overtuigen.

  M. Schulte, manager e-development & training KLM
 • Bruikbare en direct toepasbare tips

  Ik heb alle tips kunnen gebruiken voor een lokale bijeenkomst. Er waren 500 aanwezigen dus ik heb luid mijn verhaal via het 'wat, waarom en hoe-principe' kunnen gebruiken. Werkt prima!

  A. Sajid
 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • Een aanrader!

  De training van het Nederlands Debat Instituut is een aanrader! Handige hulpmiddelen aangereikt gekregen voor een overtuigende(re) presentatie! Met name de kapstok voor argumentatie en 'framing' blijven bij, maar ook - heel praktisch - drie tellen stilte laten tussen de zinnen tijdens een presentatie in de beginfase. Nu aan het oefenen :-)!

  Jacqueline Vissers, Zorgverzekeraar Nederland
 • Debatinstituut tilde onze dag naar een hoger level

  De Actuarisdag 2015 is perfect verlopen. We hebben veel complimenten ontvangen van de gasten. Donatello was erg goed, soms uitmuntend zelfs, zoals bij de introductie van de genomineerden. Mede door de inzet van Donatello en Natalya hebben we de dag naar een level hoger kunnen tillen. Zeer bedankt!

  Reinier Roosen, organisator Actuarisdag, FTE Actuarieel
 • Heel nuttig!

  Praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Heel nuttig! 

  Florien Blinde, De Haagse Hogeschool
 • Grote meerwaarde

  De meerwaarde van deze training ligt in de gestructureerde aanpak, de concrete oefeningen, de heldere uitleg en de prettige locatie.

  Ad Stavenuiter, beleidsmedewerker provincie Noord-Holland
 • Goede eyeopeners

  Goede eye openers. Dagvoorzitten is een vak en niet iets wat je zomaar doet.

  Anoniem

Programma

Deze training bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed of waar is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag werk je samen met de trainer aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten. En bouw je verder aan je overtuigvaardigheden.

Dit zijn de 8 stappen die jou bewust maken van beïnvloeding:

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Sociale bewijskracht
Oefening: Iedereen is het hierover eens

Stap 2: Autoriteit
Oefening: Geen ruimte voor discussie

Stap 3: Schaarste
Oefening: Limited edition

Stap 4: Consistentie en commitment
Oefening: De kracht van herhaling

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Sympathie
Oefening: Maak het persoonlijk

Stap 6: Wederkerigheid
Oefening: quid pro quo

Stap 7: Eenheid
Oefening: De kracht van samen

Stap 8: De finale - Cialdini op het werk
Finale oefening: Pas alles toe op je eigen casus

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor professionals die in hun werk afhankelijk zijn van effectieve mondelinge communicatie. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers.

Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

Onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Tweedaagse training:    € 1.365,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.993,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 2.150,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Meer informatie

Prijs: VANAF € 1.365,-

Vragen?

Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
(035) 625 20 50


Data & Locatie

Data

 • 16 april + 7 mei
 • 13 juni + 4 juli 2019
 • 12 september + 3 oktober

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen.

 

Locatie

De presentatietraining “Overtuigend presenteren” wordt gegeven op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum.

We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum

De training op 16 april en 7 mei vindt plaats in Spaces Rode Olifant in Den Haag. Ook deze locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

Adres: Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang assertieve communicatie

Wil je niet alleen leren om beter je beïnvloedingstechnieken te vergroten, maar ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de Leergang assertieve communicatie. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Dirk van Dorsselaer
 • Frouke Kramer
 • Nick Schoemaker
 • Marie Maessen

 • Impressie