Sluiten

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:

Ik wil:


Ongeldige invoer
 • Vakkundig voorzitten

Vakkundig voorzitten

 • Leer in twee dagen de fijne kneepjes van het voorzitten
 • Vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Beïnvloedt de vergadersfeer positief
 • Je hebt controle over de inhoud en de vorm
 • Je stuurt discussies doeltreffend aan
 • Je grijpt constructief in
Prijs: Vanaf € 1.365,-

Vakkundig voorzitten

 • Leer in twee dagen de fijne kneepjes van het voorzitten
 • Vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Beïnvloedt de vergadersfeer positief
 • Je hebt controle over de inhoud en de vorm
 • Je stuurt discussies doeltreffend aan
 • Je grijpt constructief in
Prijs: Vanaf € 1.365,-

Wat houdt de training in

Sluit jij wel eens je vergadering gefrustreerd af, omdat er na uren vergaderen nog steeds geen knoop is doorgehakt? Blijft de voortgang regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? En wordt de sfeer van je vergadering negatief of futloos door eindeloze discussies die je niet in de hand hebt? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

In twee dagen leer je alles over het bewaken van tijd, het sturen van discussies, ingrijpen waar het mis dreigt te gaan en hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt creëren. Je leert om te gaan met verschillende vergaderpersoonlijkheden en hoe jij daartussen het beste tot je recht komt. En wat jouw invloed is op het nemen van de beste beslissing.

De training Vakkundig voorzitten wordt verzorgd in unieke samenwerking met het FD Mediagroep.


 • Vol vertrouwen naar de volgende vergadering!

  Geweldige training 'vakkundig voorzitten', biedt informatie, actieve deelname en creëert een veilige leeromgeving. Vol vertrouwen en zin zie ik de volgende vergadering tegemoet.

  R. De Rooij, Gemeente Den Haag
 • Professionele training en terugkoppeling

  De trainers hebben veel in petto: ze zijn erg professioneel, breed georiënteerd en hebben veel kennis in huis. Ook de manier van terugkoppelen na afloop van een oefening vond ik erg prettig.

  A. Boers, raadslid
 • Bruikbare en direct toepasbare tips

  Ik heb alle tips kunnen gebruiken voor een lokale bijeenkomst. Er waren 500 aanwezigen dus ik heb luid mijn verhaal via het 'wat, waarom en hoe-principe' kunnen gebruiken. Werkt prima!

  A. Sajid
 • Voorzitten is leuk!

  Ik heb in deze training geleerd dat voorzitten leuk is!

  J. Van 't Lam, raadsgriffie
 • Concrete training

  Levendig, concreet en vol energie!

  M. Steinbusch, Bevolkingsonderzoek Zuid
 • Handvatten ter verbetering en hoog niveau

  De training biedt hele concrete handvatten ter verbetering in een veilige leeromgeving en kent een hoog niveau.

  Anoniem
 • Balans tussen proces en sfeer

  De training aan onze commissievoorzitters werd met gedegen kennis en ervaring gegeven. In moeilijke situaties wijzend op het mandaat en de orde, maar toch de sfeer erin houdend. In de praktijk merk ik dat ik de vergaderingen gemakkelijker 'aan' kan en rustiger voorzit. Dit vertaalt zich direct in een effectievere vergadering. De raads- en commissieleden waarderen het!

  W. van Hilten, commissievoorzitter gemeente Hoorn
 • Goede mix, in meer opzichten

  Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren, en ben blij dat ik die heb gevolgd. Een goede mix van theorie en oefeningen, zeer goede kennisoverdracht van Dirk, op leuke en natuurlijke wijze gepresenteerd. Luchtig en toch ook confronterend met leuke voorbeelden uit de praktijk van sprekers die we allemaal kennen. Echt een eye opener!

   

  Claartje Nicolas projectleider bevrijdingsfestivals 5 mei
 • Grote meerwaarde

  De meerwaarde van deze training ligt in de gestructureerde aanpak, de concrete oefeningen, de heldere uitleg en de prettige locatie.

  Ad Stavenuiter, beleidsmedewerker provincie Noord-Holland
 • Heel nuttig!

  Praktisch en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Heel nuttig! 

  Florien Blinde, De Haagse Hogeschool
 • Alles wat je nodig hebt om te vergaderen

  Alles wat je nodig hebt om effectief en prettig te vergaderen passeert de revue, wat je kunt doen voorafgaand, tijdens en ook na de vergadering. Waarbij de trainer ruimte laat voor diverse stijlen van voorzitterschap en mooi laat ervaren wat je met een beetje humor flair kunt bereiken.

  Wendy van den Berg, Lid Raad van Bestuur Zorgkoepel West-Friesland


Programma

Deze voorzitterstraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed? Of waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook vragen we je om een voorbeeldagenda van één van jouw vergaderingen mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak ben je voortaan voorbereid op alle vergaderingen.

Dit zijn de stappen die van jou een vakkundige voorzitter maken:

Dag 1

Introductie: De invloed van de voorzitter

Stap 1: De taken van de voorzitter
Oefening: De grootste vergaderergernissen

Stap 2: De opening van de vergadering
Oefening: De krachtige opening

Stap 3: De perfecte vergaderagenda
Oefening: Een agenda opstellen die problemen voorkomt

Stap 4: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Ingrijpen als krachtige voorzitter
Oefening: deelnemers afkappen op een constructieve manier

Stap 7: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 8: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Gratis Oefenavonden
Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten


Voor wie?

Deze training is voor mensen die regelmatig vergaderingen voorzitten en in die rol meer invloed willen uitoefenen op het vergaderproces. Of je nu ervaren bent of nog maar net begint; na deze twee dagen zit de rol van voorzitter jou als gegoten.
Persoonlijke feedback staat in al onze trainingen centraal. Daarom geven wij je de ruimte om je eigen leerdoelen binnen het bestaande programma te behalen. De trainer creëert een veilige leeromgeving waardoor je niet alleen van de trainer kunt leren maar ook van elkaar. Groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.


Waarom het Nederlands Debat Instituut?

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij al 20 jaar individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan. In veel van wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek. Maar waarom moet je nu juist voor een training van het debatinstituut kiezen?

1. Bevlogen trainers

onze trainers zijn bevlogen professionals. Wekelijks maken zij video’ s en schrijven artikelen over overtuigingskracht, en analyseren speeches in de media om hun inzichten met jou te delen. Ze hebben allemaal voor dit vak gekozen omdat ze een passie hebben voor het gesproken woord. Onze trainers hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn.

2. Bewuste focus en maatwerk

Wat ons bijzonder maakt is dat wij enkel en alleen trainingen verzorgen op het gebied van goed spreken. Die keuze hebben wij twintig jaar geleden bewust gemaakt omdat daar onze passie ligt. Dit zorgt ervoor dat de focus van ons instituut ligt op mensen verder helpen in het nog beter spreken. Daar weten wij dan ook alles van af en willen we de allerbeste in zijn. We geven trainingen aan mensen uit de hele samenleving. Doordat wij zo breed georiënteerd zijn, weten wij precies wat nodig is om je verder te ontwikkelen. En we kunnen echt maatwerk leveren zodat we jou kunnen helpen om verder te komen.

3. Blijven leren en enthousiasmeren

Spreken leer je door te spreken. Onze trainingen zijn heel goed, maar zijn vooral een eerste stap op weg naar succes. Je zal na de training zelf moeten blijven oefenen en willen blijven verbeteren. Wij helpen je daar graag mee. Dat doen we door je regelmatig exclusieve tips te sturen nadat je de training bij ons hebt afgerond. Ook organiseren wij exclusief voor oud-cursisten iedere maand een gratis oefenavond ‘Overtuigend Spreken’ onze kantoorvilla in Hilversum. Tijdens deze avonden ga je veel spreken, debatteren, onderhandelen, pitchen en gesprekken modereren via allemaal leuke en verrassende oefeningen.


Alvast thuis oefenen?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. Ontdek daar wekelijks inspirerende korte video’s met praktische tips.


Prijs training

 • Tweedaagse training:    € 1.365,-
  Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.
 • Training + coaching:      € 1.993,-
  Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.
 • Training + coaching op eigen locatie:     € 2.150,-

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

Open inschrijving of incompany

Bij vier of meer deelnemers van dezelfde organisatie verzorgen we deze training ook incompany. Wij gaan graag met je in gesprek om de training passend te maken voor jouw organisatie. Neem contact met op Daphne Werner via werner@debatinstituut.nl of 035 - 625 20 50.Data & Locatie

Data

 • 03 september 2019 + 17 september 2019 (VOL)
 • 23 september 2019 + 07 oktober 2019 (dag 2 VOL)
 • 30 oktober 2019 + 13 november 2019
 • 14 november 2019 + 28 november 2019
 • 02 december 2019 + 16 december 2019

Je kunt ook een andere combinatie van dag 1 en dag 2 kiezen

Locatie

Deze training wordt gegeven in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. We zijn goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Je kunt achter ons pand parkeren.

Adres: Frans Halslaan 57, 1213 BK in Hilversum


Meer verdieping?

Persoonlijke coaching

Wil je nog meer verdieping? Kies dan voor een persoonlijke coachingsessie. Dit is een op maat gemaakte één-op-één sessie waarin je samen met je trainer werkt aan het behalen van jouw leerdoelen. Wil je een bepaalde vaardigheid uit de training nog meer aanscherpen? Of wil je een lastige onderhandeling of interview voorbereiden? Jullie gaan samen met jouw casus aan de slag. Bestel een coaching los, of kies een combinatie van een training en persoonlijke coaching (met korting).

Leergang leiderschapscommunicatie

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om overtuigender te spreken maar ook om beter te onderhandelen en vergaderen? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.


Ontvang 5 gratis tips

Ontvang gratis overtuigtips

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Ik ontvang graag:


Ongeldige invoer

Trainers

 • Dirk van Dorsselaer
 • Arthur Noordhuis
 • Anna Heijker
 • Nick Schoemaker
 • Roderik van Grieken
 • Donatello Piras
 • Frouke Kramer
 • Sytse Wilman
 • Lennart van der Linden
 • Timothy Vermeer
 • Jesper Rijpma
 • Marie Maessen